Pozadina problema

Tvrtka za prijevoz životinja trebala je mobilnu aplikaciju koja prikuplja podatke senzora iz njihovih kamiona i prikolica kako bi osigurala zdravlje i sigurnost životinja tijekom prijevoza.

Podaci senzora uključivali su temperaturu i razinu CO2, koji su bili ključni za osiguranje zdravlja i sigurnosti životinja. Mobilna aplikacija morala je raditi na Android platformi, komunicirati s pozadinskim sustavom u stvarnom vremenu, pružati GPS informacije o lokaciji kamiona i raditi u izvanmrežnom načinu rada.

Izazovi

Klijent se suočio s nekoliko izazova u razvoju mobilne aplikacije, uključujući:

  • Prikupljanje podataka senzora u stvarnom vremenu s kamiona i prikolica,
  • Komuniciranje podataka senzora, uključujući GPS informacije, prema pozadinskom sustavu
  • Osiguravanje točnosti i pouzdanosti podataka, čak i u izvanmrežnom načinu rada
  • Razvijanje korisničkog sučelja za vozače za lako korištenje

Rješenje

Kako bismo prevladali te izazove, upotrijebili smo programski jezik Kotlin za mobilnu aplikaciju i C# za pozadinski sustav. Projektom se upravljalo metodologijom Scrum korištenjem Azure DevOps platforme. Nadalje, koristili smo messaging rješenje (RabbitMQ) za upravljanje komunikacijom u stvarnom vremenu između aplikacije i pozadinskog sustava. Pozadinski sustav je izgrađen na principu REST API-a za jednostavnu integraciju s drugim sustavima. Mobilna aplikacija razvijena je za Android, te je mogla slati GPS podatke o lokaciji kamiona i raditi u izvanmrežnom načinu rada.

Mobilna aplikacija za prijevoz životinja dizajnirana je sa sučeljem koje je jednostavno za korištenje i prikazuje podatke senzora u stvarnom vremenu koje vozači mogu pratiti. U slučaju da podaci senzora premaše određene pragove, postavljen je sustav upozorenja koji obavještava vozača. Podaci dobiveni sa senzora temperature i CO2 korišteni su za analizu i pretragu.

Rezultati

Mobilna aplikacija za prijevoz životinja pokazala se kao vrijedan alat za klijenta. Praćenje temperature i razine CO2 u stvarnom vremenu poboljšalo je sigurnost i dobrobit životinja tijekom prijevoza.

Sučelje prilagođeno korisniku i prijenos podataka u stvarnom vremenu olakšali su vozačima praćenje situacije u stvarnom vremenu. Mogućnost rada aplikacije u izvanmrežnom načinu rada i pružanje GPS informacija o lokaciji kamiona bila je velika prednost.
Poslovanje tvrtke također se poboljšalo ranim otkrivanjem potencijalnih problema, smanjujući rizik od gubitka životinja.

Zaključak

Zaključno, razvoj mobilne aplikacije za prijevoz živih životinja pokazao se uspješnim rješenjem.

Kombinacija Kotlina, C#, Scrum, Azure DevOps, RabbitMQ i REST API-a omogućila je učinkovito rješenje. Aplikacija je poboljšala poslovanje tvrtke i osigurala sigurnost i dobrobit životinja tijekom prijevoza praćenjem temperature i razine CO2 u stvarnom vremenu te GPS informacije čak i u izvanmrežnom načinu rada.

Tražite prilagođeno softversko rješenje? Kontaktirajte nas putem kontakt forme ili pošaljite upit na info@factory-x.hr.

POVEZANE OBJAVE

Skip to content